mandag den 8. august 2011

Store Robert, lille Aarhus

Det er ingen hemmelighed at Aarhus længe har lidt af mindreværdskomplekser i forhold til København. Jooooh - det passer altså. Det er et kompleks som AITMOOS har forsøgt at komme ud over, blandt andet i forbindelse med kampagnen for at gøre Aarhus til Danmarks nye hovedstad, men indtil videre er det altså forgæves.

Nu kommer der så endnu et eksempel på dette mindreværdskompleks. Opførelsen af "Store Robert" nede på Aarhus Havn. "Jamen, Store Robert", tænker du. "Er det ikke butikken på Valby Langgade som sælger tøj til mænd med usædvanlig meget pondus?". Jo, er svaret. "Der hvor Nik & Jay købte deres bukser så store, og så baggy tøj, at de blev kaldt for stofmisbrugere?". Du har helt ret. Selvsamme sted.


Reelt er der tale om en 72 meter høj skulptur, højere end Rundetårn og lige så høj som Frihedsgudinden. Men hvad har det med mindreværdskomplekset over for København at gøre? Jo, nu skal du høre. København har tidligere sagt nej tak til projektet. Her, godt tre år efter, siger Aarhus så "ja tak". Er det Aarhus værdigt, at sige nej til levningerne fra Københavns storbydrømme? Er det godt nok til til "Verdens mindste storby"?

Lille udgave af "'Store Robert"

Kom nu, Aarhus. Som om det ikke var nok at indføre A-busser ligesom i København. Hvad bliver det næste? At man laver et fodboldhold der hedder FC Aarhus? Nåh, nej...


2 kommentarer:

  1. Er det bare mig, eller ligner den Robert ikk lidt en Dansk Grammy? I ved, sådan en som helmig snuppede en håndfuld af ved Dansk Grammy 1995 i Cirkusbygningen i København - hvilet jo også var samme år, hvor Henning Stærk vandt en Dansk Grammy i kategorien Årets Danske Folk/Country/Blues Udgivelse. Det var med den stærke cd 'Whatever Gets You Through The Night'.

    Hilsen anonym

    SvarSlet
  2. Jeg tænkte også selv at skulpturen lidt lignede en eller anden form for pris. Den ligner dog også lidt Storebæltsbroen:

    http://www.storebaelt.dk/files/storebaelt.dk/storebaelt-oestbro-1.jpg

    Måske kan man forbinde den til Kattegatbroen når den engang kommer? Så sparer man lige lidt dollars der. Med sine 72 meter burde være stor nok.

    SvarSlet