tirsdag den 17. maj 2011

Guide til Aarhus: Skoler

Aarhus råder over en række legendariske skoler. Både folkeskoler som private. Er du i tvivl om hvilken du skal vælge? Bare rolig. AITMOOS giver dig en hurtig gennemgang af de mest toneangivende skoler i Aarhus C.

Vi starter vores tur nede omkring Nørregaje og Nørrebrogaje. Her ligger Laursens Realskole. Her kan du gå i 10. hvis du er mega god til fodbold eller til at spille musik. Du kan altså vælge mellem fodboldlinjen og musiklinjen. Vælg musikken hvis du har lyst til at opføre musicalen Hair eller vil spille Sting-numre i takten 9/6-dele med en række ligesindede fremtidige MGK-studerende. Hvis du er bedre til fodbold får du måske chancen for at spille den traditionsrige turnering i skolefodbold. Laursen har flere gange kvalificeret sig til finalen i den præstigefyldte cup og spillet for et fuldstændig proppet Parken fyldt med skrigende børn.

*SKRIIIIIIIIIIG!!*

Vi tager videre til Elise Smiths skole. Skolen var engang en ren pigeskole, men det ændrede sig så ingen ringere end Jacob Haugaard kunne tage sin realeksamen her i 1969. Tænk engang at Haugaard har gået her i 60erne og hørt Beatles. Det kan du jo tænke over mens du sidder på potten. Skolen er nemlig kendt for at have et toilet midt inde i klasseværelset i det lokale hvor man går i 10. Så kan man sætte sig derind og gøre hvad man nu skal uden at man går glip af noget og samtidig genere sine klassekammerater med både lyd og lugt. Høj klasse.

Haugaard anno 1967 foran Elise Smith i sin nyerhvervede 'Sgt. Pepper'-jakke

Så hopper vi et stort spring ud mod Skt. Anna Gades Skole. Her går de vilde kids der skater og den slags. Hvis du ikke gider at gå i folkeskole kan du benytte dig af skolens mange kulturtilbud. Engang i tidernes morgen blev der her holdt "Ungdomshus Nu!" møder her. Undertegnede deltog et par gange. Møderne blev dog ofte noget useriøse, da det viste sig at man kunne købe Blå Thor (nej, desværre ikke Blå Cola) i en af skolernes automater. Måske er det derfor Aarhus endnu ikke har fået et ungdomshus? Det var muligvis her at slagordet "Rød front, blå Thor!" blev opfundet, omend det nok er tvivlsomt. Desværre skal skolen moderniseres og gøres fancy. Endnu et nederlag for det Aarhus som bloggen repræsenter'.

Randers-øllen Blå Thor, sidst set på en skole i Aarhus C

Nu er det også snart ved at være nok med al den skolesnak. Vi mangler kun én skole. Samsøgades Skole. Skolen kan prale af at være den første skole i Danmark der havde en aula. Du læste det her først! Det vides ikke hvorvidt aulaen, ligesom i undertegnedes folkeskole, Sølystskolen, havde en lang række pæle hvor man så kunne få "pælere" i frikvarteret. Ouch. Pas dog på med at vælge denne skole. Pigerne her hedder ting som Janne og Marie Louise og vil sandsynligvis knuse dit hjerte. De er ganske enkelt uopnåelige. Du vil længes efter dem mens du trasker hjemad mod din respektive forstad, for atter engang at glemme at lave lektier fordi du er smuttet i klubben i stedet for.



Vi ses i næste frikvar.

4 kommentarer:

  1. Vidste AITMOOS-redaktionen godt, at der i slutningen af 80'erne blev udgivet en limited edition box til Jacob Haugaards album 'Ja dak', som var stærkt inspireret af Beatles' Sgt. Pepper-album?

    Udover at være en lækker double gatefold sag, så fulgte der en plakat af Haugaard i sin Sgt. Pepper-jakker med. Der fulgte også et papirsæt af multikunstnerens tænder med, som man kunne klippe ud og sætte op foran sin egen mund. Der var sådan et stykke papir af Vandtårnet, hvor Haugaard som bekendt var ved at drikke sig ihjel i, med, som man kunne klippe ud og lime sammen, så det kunne stå på f.eks. ens fjernsyn eller reol. Der var også et stort badge i papir med....

    Næææh, det vidste AITMOOS-redaktionen nok ikke, den dukker forresten med store mellemrum op på QXL.dk.

    SvarSlet
  2. Kan man få den på vinyl?

    SvarSlet
  3. Nej, limited editon i lækkert gate fold findes kun i cd-format, fordelt over hele otte af de blanke skiver.

    Den almindelige udgave af 'Ja dak' findes også på kasettebånd.

    Så den er næppe noget for dig, gl. egå.

    SvarSlet
  4. Kassettebåndet kunne muligvis have min interesse. Kunne dog godt tænke mig at høre mere om denne ltd. ed. udgave.

    Altså en multi-cd-gatefold, mener du noget i retning a la denne her: http://larsdideriksen.com/aarhusnu/oldsite/billeder/pladecovers/3p.jpg ?

    (Bemærk adressen)

    SvarSlet