onsdag den 20. oktober 2010

Århus vs. Paris


AITMOOS-redaktionen er netop hjemvendt fra en vellykket inspirationstur til Paris, byen de kalder for "Byernes by". En benævnelse der er lige lovlig arrogant, cirka lige så arrogant som "Verdens mindste storby", som jo er Århus. Faktisk sidder man jo tit med tanken om hvor man helst ville tage hen. Hvad ville du vælge... Århus eller Paris? AITMOOS giver dig svaret.

Det første du tænker når du hører ordet "Paris" er selvfølgelig... Eiffeltårnet. Denne besynderlige konstruktion i flettet støbejern, der mest af alt ligner et olieboringstårn eller en elmast.


Men hey, hey, hey. Hvad med Århus Rådhus, tegnet af Arne Jakobsen og Erik Møller? Tårnet er 60 meter højt, tårnuret har en diameter på 7 meter; den lille viser er 2,5 meter og den store 3 meter lang. Når du er deroppe som 5-årig med børnehaven er du nødt til at kaste dig ned på maven af frygt for at blæse væk pga. den kraftige vind. En oplevelse der nok vil give dig permanent højdeskræk, men som er værd at tage med.


Noget andet Paris er kendt for er Moulin Rouge, hvor du kan se cancan-dansere svinge med deres lamselår. Hvordan kan Århus dog slå det, tænker du. Svaret er: La Belle. Stedet hvor det voksne publikum kan nyde den intime stemning til tonerne af lummer orgelmusik. Stedet behøver ingen yderligere introduktion. Hvis du er heldig kan personalet huske dit navn når du for gud ved hvilken gang kommer der.

 
"Oooh, jeg er klar på at tage på La Belle"

Sidst men ikke mindst er Paris og Frankrig kendt for sine mange strejker som bl.a. kan betyde at dit fly bliver aflyst når du skal hjem. Dét kan Århus da ikke hamle op med. Og dog.

Tænk tilbage på skraldekonflikten i Århus i 1996, der varede hele 111 dage og hvor tillidsmanden Louie Andersen blev fyret. Hvor skældsordet "Skruebrækker!" gjaldede i Århus' gader hver gang man så en skraldevogn. Hvor medlemmer af Konservativ Ungdom blev jaget på porten af vrede skraldemænd, hvorefter KU'ernes banner med teksten "Nej til blokade - ja til lov og orden" hurtigt blev revet itu. Jo tak, Århus. Vi har en vinder.

 
"You're trash - and you know you are!"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar