mandag den 21. marts 2011

A.G. og Helmig - venner igen

Endelig! Efter lang tids deprimerende nyheder på bloggen er der nu lidt godt nyt i Aarhus. To af byens (og bloggens) store skikkelser, Thomas Helmig og Peter A.G., har efter næsten 10 års uvenskab fået snakket tingene igennem. Forrygende!

- Yes!!

De to musikere, der har betydet så meget for den aarhusianske musikscene, blev uvenner pga. den legendariske "Wig Wam Tour" i sommeren 2002. Konceptet var der ellers. Et kæmpe indianertelt og nogle endnu større danske rocknavne skulle rejse rundt i landet og give koncerter. Af for bloggen stadig uforklarlige årsager - muligvis voldsomt dyre billetpriser - gik konceptet slet ikke, hvilket betød et massivt underskud. Den efterfølgende konflikt stod mellem bl.a. Gnags på den ene side - og Thomas Helmig, D:A:D og Gnags' eget bookingselskab med det tiltalende navn "Rock On" på den anden. Gnags mente sig snydt for mere end tre mio. kr., da selskabet gik fallit efter fiaskoen med Wig Wam-turnéen. Helmig og D:A:D nægtede at have været medarrangører. Bitterheden bredte sig.

A.G. og wig wam teltet, de oprindelige eneste to

Som du måske ved var det Gnags' pladeselskab der signede Thomas Helmig i starten af 80erne. Det svarer nærmest til at få kontrakt med Infernals pladeselskab i dag. Ja - så stort var det. Derfor gjorde det forståeligt nok ekstra ondt på Peter A.G. Faktisk vil nogle mene at det gav hele byen et knæk. Men nu har han altså tilgivet Helmig. Fornuftigt. De fik snakket tingene igennem for nylig til en støttekoncert (Bamses?), udtaler A.G. til B.T. Peter A.G. er - ligesom Helmig - glad igen. Ovenpå. Det luner her på bloggens kontor. Det luner.


2 kommentarer:

  1. God beretning.

    Selvom Wig Wam virkede som en helt igennem uddateret og pseudo-original dødssejler allerede fra første annonce i Gaffa, så var de vel foran på en front: Nemlig som det måske allerførste eksempel på det dumdristige storheds- og forbrug- og grådighedsvanvid, der førte til finanskrisen.

    Rock-folk i 40'erne, der kaster oceaner af penge, som ingen ved hvordan de nogensinde har tjent, efter et helt vanvittigt projekt ingen har bedt om eller ønsker.

    Det var måske i virkeligheden med Wig Wam at finanskrisen startede? I givet fald har Peter AG gjort sig skyldig i langt mere, end hvad jeg lige gik og troede (og det var i forvejen ik så lidt).

    W

    SvarSlet
  2. Gnags var sjovt nok slet ikke med i WigWam. Det var til gengæld deres penge, fra deres egne festivalkoncerter, der blev stjålet af Rock Ons daværende direktør og manager for Helmig og DAD, for at finansiere WigWam cirkuset. Så hvordan Peter A.G. kan gøre sig skyldig i WigWam projektet lyder temmelig tåbeligt.

    R.

    SvarSlet