mandag den 7. marts 2011

Hvor blev smilet af

Som den dedikerede læser kan huske har AITMOOS tidligere delt sin frustration over at Aarhus ikke længere skulle være "Smilets By". Hvorfor dog ikke? Man fandt på tilnavnet efter et bestyrelsesmøde i Aarhus Turistforening den 17. marts 1938, hvor man planlagde at gøre et fremstød for byen. Man ville blandt andet udsende en folder i 50.000 eksemplarer med titlen "Aarhus - Sommerens og Smilets By", som du kan læse i det fascinerende Aarhus Leksikon - et leksikon som AITMOOS har tænkt sig at benytte sig flittigt af fremover.


  - Jeg smiler, altså er jeg (... fra Aarhus).

Ved hjælp af grundig research har AITOOS-redaktionen nu fundet frem til at der i 2002 blev udgivet en sang der hed "Hvor blev smilet af" om Smilets By, Aarhus. Bemærk at der i titlen ikke er tale om et spørgsmål, men en tør konstatering. Sangen blev endda udgivet på en flot, nærmest picturedisc-agtig cd:


Vel nok den fineste Aarhus-udgivelse, foruden den legendariske blå-hvide AGF 10" fra 1997. Den mangler faktisk i AITMOOS' arkiv, flovt nok.


Anyways, du kan se og høre "Hvor blev smilet af" nedenfor. Denne stærkt overproducerede sag der lidt lyder som et kasseret bud på en slagsang til håndbold-EM. Og så kan du tænkte lidt over at tilnavnet "Smilets By" ifølge leksikonet ikke fik nogen særlig god modtagelse, hverken i pressen eller hos byens borgere. "Man fandt det fordringsfuldt eller ligefrem latterligt, men det har haft den tilsigtede virkning at gøre Århus kendt." Ouch.


4 kommentarer:

  1. Er jeg den eneste faste AITMOOS-læser, der har lagt mærke til, at den prostitueret kvinde i videoen går ind foran i bussen? Foran?! Det er ikke troværdigt - ja, det er faktisk ganske frygteligt, det eneste der bare lige mangler, det er et par kontrollører der giver dig en bøde, mens du fejlagtigt tror, at du er på vej mod Skæring.

    SvarSlet
  2. Roger skrev:
    "Er jeg den eneste faste AITMOOS-læser"

    Ja, sandsynligvis. Åh, der var mere?

    ", der har lagt mærke til, at den prostitueret kvinde i videoen går ind foran i bussen?"

    Du har ret. Skarpt set. Måske skulle hun veksle penge hos chaufføren? Eller spørge "kører den her bus til Skæring eller mod Trige?" Eller måske ville hun bare smile frækt til chaufføren... *sf*

    SvarSlet
  3. Whittaker læser også med.

    SvarSlet
  4. Det' da det du gør, Whittaker. Det' da det du gør.

    SvarSlet