mandag den 10. maj 2010

Guide til Århus: Telefontorvet

I vores guidede tur rundt i de forskellige afkroge af Århus er vi nu nået til Telefontorvet. Pladsen mellem Busgaden og Strøget som tilsyneladende har fået sit navn fordi der blev opstillet noget så eksotisk som telefonbokse derpå. Hvem har ikke lige skullet hen og dappe til den metaldims hvor der kom returpenge ud - undertegnede fandt engang en hel 10'er i sådan en boks. It's the way to live, my brother!

- Jeg har fundet alle de her mønter i telefonbokse på Telefontorvet i Århus!

Stedet er dog mest kendt for de gadesælgere der stod der. Dag ud og dag ind hang de under deres presenninger og lokkede dig med deres eksotiske varer; fingerringe, ponchoer, navnehalskæder, armbånd hvor du kunne få broderet dit navn... you name it. Du kunne ikke engang så meget som skule over mod dem før det lød "50 kroner, min ven, kom nu, kom nu".

- Ja, hvad skulle det være, skynd dig, kom nu...

Når man så ikke købte noget fik man sig en velfortjent skideballe og hvis man var rigtig heldig fik man det regnvand der havde samlet sig i presenningen ud over sig så man blev gennemblødt og så stod alle gadesælgerne og grinede af dig. Ha ha ha ha ha! Så kan du lære ikke at købe noget, min ven.

- He he, ja okay. Der blev jeg godt nok våd.

Nu er det dog blevet ulovligt at sælge sit lort der, så de fleste sælgere er flyttet op på Clemens Bro hvor de kæmper om kunderne side om side med de forhadte gadesælgere fra Amnesty. Men hvad skal du så lave på Telefontorvet, nu hvor alle har mobiltelefon har telefonboksene jo lidt mistet deres relevans. Er der overhovedet noget at lave ud over at tage i Tiger eller bare gå ned og tage bussen hjem? Du kunne jo tage en tur på Hos Anders og få dig en Ceres. Ov, ja, god idé!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar