mandag den 3. maj 2010

Historien om en Århus-pige

Kan du huske det? 1991. Muren er faldet og Sovjetunionen er kollapset. Historien er slut, siger man. Mon dog. En lille lyshåret pige med intet mindre end perfekt århusiansk accent dukker pludselig op på badmintonscenen. Camilla Martin vandt 13 DM-titler i træk, noget som Århus næppe kommer til at opleve igen i nogen sportsgren. Hør hende snakke efter 22 sekunder i klippet her:


Lyden af Århus.

Desværre er det ikke lykkedes at opspore Camillas største tv-øjeblik, den legendariske reklamefilm for Sorbits med punchlinen "det er bare knaldgodt tyggummi!" Sorbits som jo indholdt sorbitol som, hvis du er heldig, kan give kraftig diarré.

- Ej, seriøst, kan det give diarré? Ej, hvor pinligt...

Camilla Martin var indbegrebet af en Århus-pige. Århus' svar på Donna Martin fra Beverly Hills 90210. Der fandtes ikke én mand (eller kvinde...) i Århus som Camilla ikke kunne få. Først var hun kærester med daværende AGF-spiller Martin Nielsen. Hele Århus elskede Martin og Martin. Senere kom badmintondrengen Peter Gade til. Århus' svar på David Silver. Han var, som med David og Donna, også den yngre part. Århus græd da forholdet gik i stykker. Ligesom med Donna og David...

- Bliver det mon i aften, Camilla...?
- Nej, du ved godt at jeg har lovet min mor at vente til jeg bliver gift.

I modsætning til i Beverly Hills var det dog Camilla der var den utro part. Avs, Camilla. Den var værre...

3 kommentarer:

  1. Klasse-indlæg!

    Camilla Martins karrierestop og efterfølgende ligegyldige tv-karriere har efterladt et tomrum i Århus. Som da Tina Dickow flyttede til London. Tomt med tom på. Lad os være ærlige: Hvad har vi i dag?

    Marie fra Paradise Hotel. Men hun er jo røget ud, siger du? Nå! Hvad Camilla Martin kunne med en ketcher fra Yonex, kunne Marie - der som alle andre realitystjerner kun har et fornavn - i taktik på Paradise Hotel, der udtales med tykt tryk på ho. "Hva?..." Ja, sådan udtales det i hvert fald dernede i den liderlige varme.

    Dog deler de samme accent. Camilla og Marie. Personligt ville jeg vise mig fra mine mest uhæderlige sider og kneppe som et dyr, for at få sådan en accent. Her kommer nemlig pointen: Det kan godt være, at Marie gør sig bedre end Camilla på skærmen her i år 2010, men Marie forbliver Risskovs Brenda Welsh. En heks! Camilla Martin er stadig hele Århus' Donna Martin!!!!

    SvarSlet
  2. http://www.youtube.com/watch?v=5m7z2MtrrGc

    SvarSlet
  3. Stærkt set med Brenda. Denne hæse mørkhårede femme fatale, denne heks fra Warren Manor. Hun repræsenterer 100%.

    SvarSlet