fredag den 7. maj 2010

Pøllemarken

"Du må ikke gå ned i Mølleparken". Den besked har mange århusianske børn fået gennem tidernes løb. Mølleparken, dette ingenmandsland der lå foran Hovedbiblioteket. Eller Pøllemarken som den blev kaldt. Stedet hvor narkopusherne holdt til og hvor børn helt ned i 6-årsalderen fik tilbudt hårdt, tørt hash.

Folk i Århus var efterhånden trætte af det sted så det blev besluttet at shine pladsen op til et grønt bymiljø. Et åndehul for byens borgere hvor man kunne mødes og slappe af og hygge sig.


Nu skulle Mølleparken af med sit image som Pøllemarken en gang for alle. Som et paradis skulle det fungere som frirum hvor man kunne gå ned og leje en kajak og sejle op ad åen.


Desværre er det ikke gået helt efter planen. Ifølge naboer render misbrugere, unge autonome og løse hunde rundt i parken med tisseri i trappeopgange, åbenlys narkohandel, drukfester og bålafbrænding til følge. Stedet ligner efterhånden en losseplads.


Ja ja, Århus. Man kan måske tage marken ud af pøllen, men man kan ikke tage pøllen ud af marken.

1 kommentar:

  1. Læg i øvrigt til hvordan manden der sidder og sopper i en hvid t-shirt ligner en der lige har fået øje på en pølle der flyder forbi... "Ej!"

    SvarSlet