lørdag den 19. juni 2010

På druk i Århus: Lunden

Sommeren er over os, kiddies, og det er tid til at tage på tur. Ud af byen, væk fra verdens mindste storbys stress og jag, ud på de vilde vover.



Du vil drikke en øl på stranden. Men hvor? Der er for mange på den Permanente og Bellevue. Du vil længere væk. Du kommer i tanker om Egå Marina. "Men der har vi jo været", tænker du. Sandt. Derfor skal du tage lidt længere væk, cirka en kilometer længere ud mod Skæring.

Oppe ved stien langs træerne, lidt væk fra strandkanten, kunne du på en skråning engang finde en gammel gynge lavet af et reb og en plastikbøje. I tidernes morgen havde nogle friske fyre sat den op.
Denne gynge var dog ikke hvilken som helst slags gynge. Faktisk er spørgsmålet om ikke den var forhekset. For eksempel brækkede min klassekammerat Lars sig efter at vi havde spist kagecreme og gynget vildt på gyngen. For det ikke skal være nok gik undertegnede i klasse med en pige der brækkede begge arme da hun faldt ned fra gyngen. Den blev derfor taget ned, men uforklarligt var den kort tid efter sat op igen.

Neden for skråningen, bag et buskads, er der lavet en primitiv bålplads. Når mørket falder på tændes der for bålet og de unge samles om ilden som man gjorde i stenalderen. Hele dette område er kendt under navnet Lunden. Tilbage i 90erne var det et legendarisk sted for den århusianske ungdom. Hele sommeren valvartede folk til stedet for at feste. De kom så langt som fra Brabrand af.

Det var dog langt fra ufarligt at tage i Lunden. En pige der i fuldskab besluttede at tage sig af dage ved at drukne sig i havet (nogle fyre hoppede dog i baljen og hev hende ind), og en dreng der i fuldskab drak den tændvæske der var medbragt for at få ild i bålet og måtte hentes af en ambulance, er blot nogle af de hændelser der gav stedet et blakket ry dengang. Derfor skal du tænke dig om en ekstra gang før du tager skridtet fuldt ud og tager i Lunden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar