fredag den 23. juli 2010

Den Permanente

Pyyyh, det er varmt. Nu skulle det gøre godt med en dukkert. Men lad være med at hoppe i springvandet Agnete & Havmanden foran Rådhuset ligesom studenterne. Folk bliver trætte af det. Tag hellere på Den Permanente i stedet for.

Badeanstalten, der ligger nede for foden af Risskov, blev opført i 1933. Oprindeligt var den blot en af mange badeanstalter omkring Århus, men nu er den den eneste tilbageværende.

Hotte århusianere hænger ud ved Den Permanente i 1963.

Om sommeren er her proppet med mennesker. Folk kommer langvejs fra for at hoppe i baljen eller spise en is oppe ved skoven. Derfor bliver Den Permanente også kaldt for Fluepapiret.

Fluepapiret anno 1952

Når du har badet færdig kan du gå en tur op i skoven eller på den cykelsti langs Risskov, som blev åbnet i begyndelsen af 1900-tallet, og hvor man de første år skulle betale 25 øre for at cykle. Du skal dog passe på. Hvem husker ikke den utrolige historie om en hjemløs junkie der var blevet træt af livet og derfor kastede sig ud over skråningen fra skoven ned mod cykelstien med pigtråd bundet om halsen. Han overlevede dog, da han blev fundet af nogle stakkels skoleelever. Nu holder han opsyn med de badende gæster fra sit udkigstårn. Ej okay, det sidste var løgn.


Hvis den historie eller de ulideligt mange mennesker ikke har skræmt dig bort, så er det bare med at komme afsted mod Århus' svar på Copacabana.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar