onsdag den 28. juli 2010

Vikingetræf

Der er én ting ethvert rask århusiansk barn må prøve. En form for ilddåb og forberedelse til det utrygge natteliv i Århus. Du har gættet det, sandsynligvis på grund af indlæggets overskrift. Der er selvfølgelig tale om det årlige vikingetræf ved Moesgård strand, som i år finder sted i denne weekend.

 
"Ja ja, kom her... Kom ud til Moesgård, så tager vi i byen"

Vikingetræffet er det største i Norden og er blevet afholdt siden 1976. Det besøges hvert år af cirka 20.000 - 25.000 mennesker, altså flere end der nogensinde er på stadion. Her kan man købe kopier af vikingetidens værktøj og redskaber, fremstillet af jern, træ, læder, sølv, uld, rav, glas, pil, fedtsten og mange andre materialer. Altså ting man normalt kun kan få i Latinerkvarteret. Brugbare ting, vel at mærke. Hvem har ikke brug for et vikingeredskab? Et vikingekrus til at drikke din Ceres af. Eller måske en kniv til at klare dig i det hårde århusianske natteliv?

 
Tip: Med denne kniv vil din modstander standse kampen for at beundre det smukke indgraverede mønster, og dermed vil du undgå konfrontationen. Du læste det her først.

Den helt store attraktion er, som du allerede ved, de iscenesatte (?) slåskampe mellem vikingekrigerne. Her slås de autentiske slagsbrødre, og ryttere kommer ridende på vikingeheste. Det er et mind-blowing syn. Se selv hvordan i klippet nedenfor. Vi skal advare om stærke billeder.



Ægte vikinger kommer langvejs fra for at få lov at smadre hinanden. For eksempel flyttede en af bartenderne fra Sherlock Holmes pub permanent fra England til Århus fordi han ville klæde sig ud som viking og slås hvert år. "Fuck det, jeg flytter derover, så slipper jeg for at smugle mit vikingesværd med i flyet fra Ryanair", tænkte han. Det er godt tænkt.

AITMOOS kan her præsentere eksklusive billeder fra vores private arkiv. Avisudklip som omtaler vikingetræffet enten 1987 eller 1988. Værsgo.


3 kommentarer:

  1. "Man står uden for en bar. Mørket er faldet på. Med undtagelse af dørmanden* har alle en vis promille i blodet. Provokationer fyger imellem mennesker, der ikke engang kender hinanden. Der er optræk til ballade, og man risikerer øretæver."

    (* Dørmanden er kun på speed).

    Uhh.. Kun stiften.dk kan få en almindelig kriminalartikel til at se ud som bagsiden af en penguin-classic.

    Ses på mandag!

    /W

    SvarSlet
  2. Jeg forstår ikke hvorfor de ikke har interviewet mig efter dengang jeg fik en lussing inde på Færgekroen. Daym!, den sang. Det var derefter jeg selv nedlagde forbud mod at have den kraveløse Lonsdale monkey jacket alias "Poul Nyrup-nazi-jakken" på i byen.

    Indtil Klostertorv, dude.

    SvarSlet
  3. Haha. Det må være et af de bedste interviews, der aldrig blev til noget. Stiftens mistede chance for en Pulitzer.
    -W

    SvarSlet