torsdag den 15. juli 2010

Guide til Århus: Latinerkvarteret

Latin er andet og mere end musikken til den irriterende intro til den irriterende serie om de irriterende veninder i Sex & The City. Ud over at være et tabt sprog har det også lagt navn til et af de mest berømte kvarterer i Århus: Latinerkvarteret. Når du går rundt og shopper dernede kan du ligefrem høre latinrytmerne fra de højhælede sko der rammer brostenene.


Rygtet lyder at kvarteret fik sit navn fordi folk latin-dansede rundt når de gik på de glatte brosten - dette rygte har bloggen dog ikke kunnet få bekræftet.

Faktisk er kvarteret den ældste bydel i Århus. Endeløse caféer og butikker med brugskunst, designertøj... Lædersmeden, Sophies, Soho, Badstue Rock, Café Jorden, Café Carlton... en regulær århusiansk greatest hits! (inklusive obskure b-sider).

Midt i kvarteret ligger dets omdrejningspunkt, Pustervig Torv. Her står hermafroditten Madam og holder øje med århusianerne. Kunstværket er provokerende, det er tankevækkende... dét der; dét er fantasi!

Skal jeg blive opstemt eller...? Hele min seksualitet sættes på prøve med dette grænseoverskridende kunstværk

Så hvad enten du er på udkig efter lidt nyt til garderoben, brugte cd'er, lædervarer eller bare vil promenere og vise dig frem for de andre århusianere, så er det her det sker. Latinerkvarteret har simpelthen det hele.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar