tirsdag den 23. november 2010

Guide til Århus: Risskov

Du befinder dig et stykke uden for Århus, der hvor Trøjborg hører op og forstæderne for alvor begynder. Måske har du taget 1'eren op til Marienlund, så længe det varer. Du krydser nu Grenåvej og står nu lige blandt brede bøge. Du befinder dig i Risskov. Ikke bydelen, men selve skoven, lige midt på skovstien.


Her kan du møde løbere og mountainbikere, skoleelever på skovtur og gymnasieelever der pjækker. Hvis du er heldig render du måske endda ind i en ad de mange patienter på flugt fra det nærliggende psykriatiske hospital.

"Undskyld, du kan vel ikke sige mig vejen til 1'erens stoppested?"

Midt i skoven kan du være heldig at se en samling junkier der sidder i en rundkreds og hygger sig. Du skal dog passe på når du er på udflugt med børnehaven, børnene kan risikere at finde en gammel flaskebong (nej, ikke sådan en fra supermarkedet) inde i nogle af de mange huler der er bygget i skoven. Men hvad, det er jo nok ikke sidste gang de ser sådan én.

"I swear, it isn't mine"

Hvis du bliver sulten og tørstig kan du gå all in og tage en tur på Sjette Frederiks Kro for enden af Salonvejen. Hvis det er for dyrt kan du gå ned af trappen og snuppe en is ved isboden ved Den Permanente, eller gå tilbage til den der ligger ved Marienlund.

- "En Nogger, tak"
- "Så gerne, 28 kr., tak"

Mange Risskovbørn har oplevet at skyde genvej gennem skoven når de skulle hjem fra byen. Da kunne det ske at man mødte et par enæggede kattetvillinger der fulgte efter en hele vejen hjem. Når man så havde sagt pænt farvel og gik ned på sit kælderværelse og ville trække gardinet for vinduet, stod kattene udenfor vinduet og kiggede en lige i øjnene. Spooky.

"Kom nu ud igen, min dreng, så går vi en tur ad skovstien"

Du har også prøvet at gå gennem skoven en søndag eftermiddag, på vej hjem efter en våd weekend, og brækket dig op ad en træ, for så at få grineflip over en løber der kigger mærkeligt på dig. Jo, du har...



Bonus:
Når du kører forbi Risskov om sommeren bliver du ramt. Ramt i næsen. Ramt af... ramsløg. Duften, så skarp, som en blanding af løg og hvidløg. Disse løg der gror i skoven blev indført af spanierne til fodring af deres heste, men er nu selve Risskovens vartegn. En duft så stærk så den kan overdække dunsten fra selv gamle skraldeposer og halvetømte colaflasker der har stået på dit klubværelse på Trøjborg i ugevis. Brug løget til pesto: se opskriften på havekongen af Risskovs hjemmeside, lige her.

3 kommentarer:

  1. Årets indlæg. Dog ikke forglemme skovløg, dem man alle andre steder i landet kalder ramsløg. Men her hedder de skovløg og deres deres karakteristiske duft bliver ikke stærkere end her, faktisk bliver den så kraftigt, at du få tårer i øjnene ved at gå i skoven. Et andet must-see er det årlige sæbekasseløb. Det er en fryd at se den lokale SFO-vogn køre i vejkanten med brændenælderne, for så står 'skubberne' i shorts der og skriger, mens chaufføren sidder og ser forvirret ud. De par enæggede kattetvillinger strejfer også tit rundt i skoven, ude og lede efter de drenge, som de blev så betaget af, tror jeg. Skoven, en slags twilight zone:

    http://www.youtube.com/watch?v=YD8dBEZcKAM

    SvarSlet
  2. Skovløg! Utilgivelig forglemmelse der nu er rettet. Den går ud til dig, Anonym.

    SvarSlet
  3. Ryg dine ramsløg!

    SvarSlet