onsdag den 10. november 2010

Under Masken

Du går rundt inde i Århus. Du har lyst til nachos. Du har lyst til kaffe. Du har lyst til gøgl. Du er i humør til en tryllekunst. Der er kun et sted som kan levere denne komplekse sammensætning. Under Masken. Som navnet antyder er stedet dekoreret med diverse masker, det ligner noget selveste overtossen Ovartaci har udsmykket.


Det er imidlertid ikke tilfældet. Indretningen står ejer Hans Krull for. Jacob Haugaards gamle homeboy som, sammen med Mickey Lee, reddede Jacob fra at dø, da denne opsøgte junkie-stedet kaldet Spytbakken – fast besluttet på at købe en overdosis narkotika og sige farvel til livet, som du kan læse her. En heltemodig handling som gør Hans K til en legende i AITMOOS' øjn.

"B.F.F."!

Når du så er kommet ind på Under Masken og sidder og venter på dine varme nachos med salsa og cheddar, kan du kigge på de akvarier der er indbygget i væggene. Som hvis du befandt dig i selveste Kattegatcentret kan du altså sidde og betragte diverse fisk som svømmer rundt omkring dig. Måske lærer du så meget om de eksotiske akvariefisk at du kan deltage i Kvit eller Dobbelt?

"48.000 kr., min dreng. Dem kan du få mange nachos for"

Som indretningen antyder er du også sikker på at høre god musik på Masken. Kan du lide verdensmusik? Hvad med lidt Buena Vista Social Club, lidt Manu Chao... og hvis det skal være i den rockede ende, lidt Ben Harper? Hvor ellers kan du sidde og fingertromme på de runde borde mens du groover ud til endeløse, pseudo-spirituelle jams sammen med ligesindede Dave Matthews-fans?

"Oh yeah, baby. Under Masken, killer nachos"
You go, Dave...

Tag en batiktrøje og en ruskindsvest på og kom da ned Under Masken. Tag "ja-masken" på, som Jim Carrey i The Mask. Tag Zorro-masken på som i Amelie. Men lov mig at lade være med at tage Scream-masken på. Det er simpelthen for uhyggeligt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar