torsdag den 5. august 2010

Guide til Århus: Salling

"Jeg smutter lige en tur i Salling." Hvor mange gange har du ikke tænkt det. Salling. Denne lillebror til Magasin der kun findes i Århus. Okay, og Ålborg, men ligger det overhovedet i Danmark? Det er et spørgsmål der deler bloggen. Den ægte Salling ligger på Strøget i Århus, period.


Der har den ligget siden at Ferdinand Salling grundlagde sin beskedne manufakturhandel i Søndergade i 1906. Siden tog sønneke Herman Salling over og skabte Dansk Supermarked med Netto, Bilka og Føtex. Men det handler altså om Salling, det her. Hvem kender ikke duften fra deres parfumeafdeling, med de sminkede ekspedienter der lokker dig med deres dufte, som de flittigt sprayer efter dig, tssssst. Eller Salling Super, deres delikatesseafdeling i kælderen. Eller Salling Sport hvor enhver rask dreng har stået og kigget på fodboldtrøjer i timevis. Eller Salling Bageren hvor man kan få en ægte frøsnapper med krydret pikantost og sesamfrø, ikke de der københavnerbirkes som 7-11 prøver at prakke dig på under det falske frøsnappe-mærkat. Du kan kort sagt få alt. Og hvem her har ikke taget elevatoren op på øverste etage for at bruge deres toilet? Guilty as charged.


I de senere år har Salling udvidet og gennemgået en renovering hvilket betyder at charmen er gået lidt af stedet. Førhen var det meget brunt og lidt dateret, men de tider er forbi. Nu skal alting være lyst og skinnende, ligesom de nye afsnit af Hammerslag. Det er en kedelig tendens som desværre gør sig gældende alt for mange steder i Århus.

Nedenfor kan du se en fremragende guidet tur gennem alle Sallings 6 etager. Desværre er videoen en smule ude af sync, men på en måde er det med til at gøre oplevelsen endnu stærkere. For at citere vores fantastiske videovært, der har taget den lange tur fra Svendborg: "Jeg synes at det her personligt er noget af det sjoveste, jeg nogensinde har set".

2 kommentarer:

  1. Hold kæft, har vi fundet den næste stjernevært på et af DR1's kommende jydeprogrammer? En sådan begejstring er ikke set siden Henrik Dahls lykkepiller nåede et himmelsk klimaks, dengang hvor blot en besparelse på et par kroner på billigt toastbrød virkede som en virkelighedsudvidende... revolution.
    Personligt bliver jeg også overrasket hver gang jeg ser bøger.

    SvarSlet
  2. Den nye vært for ROFL. You just watch.

    SvarSlet