tirsdag den 17. august 2010

Guide til Århus: Hafnia-Arkaden

Hvad gør du når du går rundt på Strøget og bare må væk i en fart? Hvad end det er for at gemme dig for en gammel bekendt, en hektisk flugt fra gadesælgerne fra Amnesty International, bare fordi der er for mange mennesker eller hvad der nu måtte plage dig. Nå... hvad gør du så? Du smutter da ind i Reginabygningen, bedre kendt som Hafnia-Arkaden. Et hemmeligt, glemt sted midt på Strøget. Som at gå under jorden og bevæge sig ind i et parallelunivers. Et sted hvor al den falske overfladiskhed fra Strøget er pist forsvundet. Hvor butikkerne ikke udgiver sig for noget de ikke er. Her handler det ikke om succes, trends eller overgearede ekspedienter.


Ude foran arkaden står der nogle gamle bekendte som du helt sikkert er stødt på. De vil sælge dig ærter, de vil sælge dig blomster. De vil forføre dig til at købe deres varer med et enkelt middel: Ved at råbe. "Der er to buketter for trejve, det' hal' pris, då" - hvem kan stå for det? Svaret er: Ingen.


 
"Muahaha, penge... Penge!"


Gå indenfor i selve Arkaden, der husede en biograf indtil 1983. Da besluttede man at oprette omkring 20 butikslokaler, som handlede med alt mellem himmel og jord. For eksempel lå her tidligere en butik der solgte det stof drømme er lavet af. Merchandise i alle afskygninger. Plakater, t-shirts og i særdeleshed nøgleringe med Take That, 2Pac, Gianfranco Zola... Ikke nok med det, de solgte også guldkæder, ringe, alverdens smykker der hang og skinnede og afgav nikkel på en baggrund af rødt velour. På væggen hang en seddel som indehaveren havde skrevet: "Du må ikke stjæle - jeg må ikke slå?" Word. Det lod til at butikken i særdeleshed havde specialiseret sig i merchandise fra idolgruppen Kelly Family, som de århusianske teenagere elskede højt. Man forstår hvorfor.


Butikken har af uforklarlige grunde måttet dreje nøglen om, men frygt ej. Du kan gå ind på arkadens café og drikke en kop kaffe. Der er dog usandsynligt mørkt indenfor, så sæt dig ud hos stamgæsterne, der sidder langs gangen og kigger på de mange mennesker der går forbi. Caféens kaffe er noget sur, så kom godt med kaffefløde i.


 
Kombinationen af sur kaffe og sød fløde er en Hafnia-arkadisk specialitet.

Når du har drukket din kaffe, er det vel på tide at blive klippet. Bare rolig, du behøver ikke lede længe for at finde en kompetent frisør. Arkadefrisøren kan klippe en frisk frisure. Kort i siderne, langt i nakken og højt på toppen. Se selv nedenfor. (Tak til brugeren "Roger" for linket).



Desværre er det blevet besluttet at de små, intime butikker skal erstattes af en kæmpe butik i tre etager på hele 400o kvm. Altså endnu et ligegyldigt center på linje med det nede på Clemens Bro og alle de andre centre i Århus. Og altså ikke længere noget sted at gå i skjul hvis Strøget bliver for overvældende for dig.

Læs mere om arkadebygningen og dens historie her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar