fredag den 27. august 2010

Guide til Århus: Sct. Clemens Stræde

Hvor går du hen hvis du vil undgå sælgerne fra Amnesty som står på lur foran Magasin, eller blot vil væk fra virvaret nede ved Åen? Sct. Clemens Stræde. Denne smalle gade der ligger i smørhullet mellem Strøget og Immervad. Faktisk gør den Strøget overflødig. Du kan få alt i denne gade. Sko, smykker, ure, genbrugstøj... Kom nu med, kom nu med, kom nu med.


Vi starter nede fra Immervad og bevæger os opad. Tørsten får du slukket på Cockney Pub som ligger på hjørnet af Sct. Clemens Stræde og Maren Smeds Gyde. Stedet minder dog mere om en regulær bodega end en, øh... "cockney pub". Accenten er da også mere århusiansk end cockney, men bloggen har erfaret at når de to accenter er bedst, minder de faktisk en del om hinanden.


"Hver søndag er der HAPPY JAZZ. Bordello Bedwarmers spiller fra kl. 14:00-18:00! Kig ind". Jamen, tak som byder. Hvor ellers end på Cockney Pub kan du få en Guinness med en Ceres Top on the side? En "Århus-cock" som den vist nok kaldes. Kan det blive bedre? Svaret fås i nedenstående klip:



Hvis du overhovedet kan spise noget efter alle de "Århus-cocks", så skal du bare bevæge dig lige over gaden. Her ligger den kinesiske restaurant, Dragen. Hvem er ikke blevet velsignet med dårlig mave efter at have spist deres take-away china box?


Dragens ånde udskiller en sælsom duft af æg og friturestegt mel, som er med til give gaden en helt bestemt odeur. Hvis du ikke er så meget til det, kan du smutte på Café Underground i stedet for. Her får du, udover is, deres berømte belgiske vafler, sandwich og så videre.


Underground Ice Cream
var oprindeligt en isbar i busgaden som blev åbnet i 1977 af en amerikaner som var træt af at han ikke kunne få noget ordentligt is i Danmark. Damerne syntes han dog godt om; undertegnedes mor var offer for hede tilnærmelser fra amerikaneren, men hun var kold som is.


Engang var det et hæderkronet produkt, man som århusianer kunne være stolt af. I dag ejes isen af Nestlé og er lige så ringe som alle deres andre produkter. De naturlige råvarer er selvklart blevet erstattet af kunstige. Det' for ring', Nestlé.

I gaden ligger selvfølgelig også Fatme, som bloggen tidligere har omtalt for præcis et år siden. Den er dog værd at besøge igen, om ikke andet så for at se om deres partisantørklæder har fået nye farver.

Ah ja, ethvert barn kender jo de partisaner som skjuler deres identitet bag de frygtindgydende burberrytern

Så er du sådan set også nået igennem Sct. Clemens Stræde. Hvis du altså nogensinde blev lukket ud af Fatme igen. Ellers bliver De nødt til at købe noget, hr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar