tirsdag den 3. august 2010

Kindrødt dødt

Café Kindrødt. Du har været der. Med sin beliggenhed i Studsgade, lige ved siden af Fozz, lå den noget nær perfekt. Ja. "Lå". Café Kindrødt er nemlig ikke mere. Det fandt to medlemmer af AITMOOS-crewet ud af forleden. I stedet er den erstattet af en ny café der hedder Slap Af. AITMOOS ser det derfor som sin pligt at hylde Kindrødt en sidste gang.


Café Kindrødt var et levn fra 1980erne. Med sit feminine navn og, lad os være ærlige, feminine facade, appellerede den måske mest til det vi kan kalde Anne Dorte Michelsen-segmentet. Din arketypiske Århus-pige. Kvinder med store pander. Måske arbejdede de i en bank. Efter arbejde tog de turen ned gennem Latinerkvareteret og ind på Kindrødt for at mødes med deres veninder. Måske diskuterede de den nye plade med Thomas Helmig; var han blevet for psykedelisk? Svaret var selvfølgelig et rungende "nej".

"Hvad, er Kindrødt lukket? Det vil jeg da straks skrive en melankolsk sang om"

Hemmeligheden bag Kindrødts succes skulle findes i den overdækkede gård som man kunne gå ud i. Med et tag af bølgeplast skabtes der en regulær drivhuseffekt så man kunne sidde derude året rundt, uanset regn eller slud. Denne gård har Slap Af bevaret, dog i en stærkt reduceret udgave med færre borde og endnu færre planter. Slap da lige af, hva'.


Ting kan selvfølgelig ikke vare evigt, og AITMOOS byder da også Slap Af velkommen. Vi sender et sidste kindkys til Kindrødt. Og et kys på panden til Anne Dorte.

3 kommentarer:

  1. Slap af, et rammende indlæg. Pigen med den høje pande "nejjje fra banken af", Anne Dorte Michelsen-segmentet, Fozz... Gøglerskolen lige om hjørnet. Bekendelser fra en overskyet mandag i den århusianske sensommer.

    SvarSlet
  2. jeg arbejdede på Kindrødt i et år da jeg studerede i Århus for omkring 10 år siden. Ejerne var de mest UBEHAGELIGE, DÅRLIGE mennesker jeg har mødt i mit liv. Jeg er sindsygt glad for at Kindrødt er lukket -nu kan de ikke misbruge unge mennesker længere...

    SvarSlet